London, te csodás!..

Csukd be a szemed, és képzeld el, ahogy a Temze fölött állsz egy hídon. 
Célszerű lenne a Westminster hidat választanod, mert onnan kezdünk neki utunknak. Szél fúj az arcodba, a hajadba is bele-bele kap. Pont olyan érzés, mint a Duna felett állni. A Margit híd lehetne a Westminster hídja Budapestnek. A magyar parlament is hasonló közel van nézőpontunkhoz, mint utóbbihoz az angol. Bár, mi most pont a másik irányba, a London Eye felé nézünk.

London egyik jelképe, a London Eye
Feltételezem, hogy vagy be se csuktad a szemed, vagy miután megtetted rájöttél, hogy úgy nem lehet olvasni, s nyitott szemmel folytatod az utat. 

Tegyük fel, hogy egy napra mentél ki Londonba, de szeretnél mindent megnézni. Hogy lehetne ezt megcsinálni? Vegyél egy Lonon Eye + London Eye River Cruise közös bérletet, és mindent látni fogsz amit kell, ráadásul spórolsz is (és még csak meg se fizetnek a reklámozásért!!).
Mivel délután hatalmas sor alakul ki a keréknél, célszerű minél hamarabb sorba állnod. Fél óra alatt körbeérsz, a sorbaállás se több ennél, ha belegondolsz. Megéri! Ez nem csak arra lehetőség, hogy megnézd London egyik látvnyosságát: felvisznek egy nagyon magas pontra, ahonnan beláthatod az egész környéket! Megcsinálhatod a saját, rendkívül egyedi képeidet a Big Benről és a Parlamentről.  


No, meg a Buckingham Palace-ről.



Azt se szabad kihagyni a "reklámból", hogy INGYEN megnézhetsz egy 3-4 perces 4D-s előadást a London Eye-ról, ami tényleg rendkívül izgalmas, nem vicc! 
De folytassuk képzeletbeli utazásunk: mindez után felülsz egy hajóra, amivel bejárod a város egy részét, anélkül hogy sétálnod kéne 100 méternél többet. Én más csomagot választottam, úgyhogy nem biztos, hogy az én hajóm is ugyan oda visz, mint a "tied". De semmi pánik, ha bármelyik vízi jármű az attrakció végén elsüllyedne, arról azért lehetne olvasni az interneten (bár ha nincs túlélő ki írná meg?). 
Tehát a hajó valószínűleg elvisz a Tower Bridge-hez és vissza. Ekkor gyakorlatilag az "egyes zóna" folyóparti látványosságait láttad. Meg azokat, amik kiemelkednek. Láthatod Shakespeare Globe-jának rekonstrukcióját pár sarokkal arrébb az eredeti helyétől (ahol ma egy parkoló van).


Az a kis nádfedeles (majdnem) kör alakú épület a Globe :)
A St. Paul Cathedral is látszik, bár inkább csak a teteje. De a városból sem sokkal jobb a kilátás, ott házak vannak körülötte.
...ahogy írtam, csak a kupolája és a két tornya látszik a katedrálisnak


Ez a híd bármennyire egy egyszerűnek tűnik is, a London Bridge. Lehetne mesélni történelmet, meg mindent... egy biztos: nem a legfeltűnőbb híd. Lehet, jobb lett volna, ha nem omlik le. 
Mögötte modern épületek magasodnak ki London házai közül, köztük egy befejezetlennek tűnő, de kész felhőkarcolóval és a sajtreszelővel.

A "félkész" felhőkarcoló
A Tower és a turisták. Érdemes lett volna átülnöm :P 
Lassan pedig eljutsz útjaink közös végére: a Towerhez. Itt is lehet végtelen képet lőni, hogy legyen egy, amin nincs egy turista se, amin benne van az egész híd... esetleg távolról meg lehetne próbálkozni egy olyannal, amin rajta van a híd és a Tower is együtt. Bár ezt a partról egyszerűbb megcsinálni.

a Tower Bridge
A hajó meg lassan visszamegy. Mindenről lőhetünk még pár képet, mert jobb dolgunk úgy sincs, és visszajutunk oda ahonnan indultunk. Még mindig csak 2-3 óra között jár az idő, de így is láttunk már mindent, ami érdekes volt (egy ici-pici túlzással).


Remélem eljutsz Londonba, és végigjárod utunk, hogy kirándulásunk ne csak képzeletbeli maradjon :)


Köszönjük kedves Vendégírónknak (aki szeretne anonim maradni), hogy elküldte ezt a csodás cikket londoni útja után :)


0 megjegyzés: